Održivost

HSTec Staklarski Sustavi i Hrvatska, kao članica Europske unije, predani su učiniti EU klimatski neutralnom do 2050.

Kao što kaže Europsko vijeće, „prijelaz na društvo i gospodarstvo s nultim emisijama hitan je izazov – s obzirom na sve veći broj ekstremnih vremenskih događaja – i prilika za stvaranje novih radnih mjesta i gospodarskih prilika.

Zeleni prijelaz

Zeleni prijelaz također je nužan korak prema smanjenju energetske ovisnosti EU-a. Zamjenom fosilnih goriva čišćim oblicima energije smanjit će se emisije stakleničkih plinova u EU-u i učiniti EU manje ovisnom.“

Digitalna tranzicija

Digitalna rješenja otvaraju nove prilike za poduzeća, potiču razvoj pouzdane tehnologije, omogućuju živahno i održivo gospodarstvo, pomažu u borbi protiv klimatskih promjena i u postizanju zelene tranzicije.

Digitalna tehnologija mijenja živote ljudi. Digitalna strategija EU-a, zajedno s HSTec Staklarskim Sustavima, ima za cilj učiniti ovu transformaciju djelotvornom za ljude i tvrtke, dok pomaže u postizanju cilja klimatski neutralne Europe do 2050.

Staklo

Održivost nije samo obveza, već i način života. Naša predanost odgovornosti prema okolišu odražava se u srži našeg poslovanja i ponosni smo što vodimo industriju i planet prema održivijoj budućnosti.

HSTec Staklarski Sustavi predani su unapređenju održivosti industrije proizvodnje stakla kroz brojne prednosti staklenih posuda. Nijedan drugi materijal za pakiranje ne može se mjeriti s iznimnim svojstvima stakla, a njihova beskonačna mogućnost recikliranja smanjuje utjecaj na okoliš, štedi energiju i promiče učinkovitost resursa, stvarajući sustav zatvorene petlje koji dovodi do značajnog smanjenja emisije ugljika, pridonoseći smanjenju ukupnog ugljičnog otiska.

Staklene posude, poznate po svojoj izdržljivosti i inertnim, netoksičnim svojstvima, pridonose produljenom životnom vijeku proizvoda i rješavaju probleme povezane s ambalažnim otpadom. Njihova mogućnost recikliranja aktivno smanjuje utjecaj na odlagališta, usklađujući se s odgovornom potrošnjom resursa.

Strateški izbor staklenih spremnika jača našu predanost održivom pakiranju i proizvodnim praksama, oblikujući zeleniju budućnost.

Smanjenje troškova

Implementacija održivosti u industriji može značajno smanjiti troškove poboljšanjem energetske učinkovitosti, optimizacijom korištenja resursa i smanjenjem otpada, što dovodi do nižih računa za komunalne usluge i troškova zbrinjavanja otpada.

Pridržavanje ekoloških standarda također osigurava međunarodnu usklađenost koja poboljšava imidž marke, privlači ekološki osviještene kupce i potiče lojalnost. Dodatno, učinkovite prakse opskrbnog lanca i povećana produktivnost zaposlenika dodatno pridonose ukupnom smanjenju troškova za tvrtke.

Energija

Ugljični otisak

Uključivanje u praćenje ugljičnog otiska ključni je korak prema ekološkoj odgovornosti i održivim praksama. Sustavnim praćenjem i analizom emisija ugljika stječemo dragocjene uvide u područja u kojima možemo smanjiti naš utjecaj na okoliš. Ova predanost praćenju omogućuje nam provedbu ciljanih strategija, poput optimizacije energetske učinkovitosti i odgovornog nabave materijala, što u konačnici pridonosi nižem ukupnom ugljičnom otisku.

Solarna energija

Naša nadolazeća proizvodna hala spremna je biti svjetionik održivosti s integracijom solarnih panela u svoj dizajn. Ovaj inovativni pristup usklađen je s našom predanošću obnovljivoj energiji i smanjenju naše ovisnosti o tradicionalnim izvorima energije. Solarni paneli će iskoristiti čistu i obnovljivu energiju sunca, značajno smanjujući naše emisije ugljika povezane s potrošnjom električne energije. Ovo ulaganje ne samo da odražava našu predanost zaštiti okoliša, već nas također pozicionira da budemo dio održive proizvodne prakse unutar naše industrije.

Upotreba materijala

Naša predanost metalu

U HSTec Staklarskim Sustavima, prihvatili smo jedinstveni pristup održivosti isključivo koristeći metal u našoj industriji. Razumijemo utjecaj izbora materijala na okoliš i odabirom metala osiguravamo izdržljivost, dugovječnost i mogućnost recikliranja. Naša predanost korištenju samo metalnih materijala nije samo sadašnjost; to je ulaganje u zelenije sutra.

Poliranje bez otpada

Za razliku od konvencionalnih postupaka, idemo dalje od upotrebe metala – usavršili smo umjetnost poliranja metala, ne ostavljajući mjesta za otpad. Pedantnim procesima osiguravamo da svaki komad prođe stručno poliranje, produžujući njegov vijek trajanja i vanjski izgled. U HSTec Staklarskim Sustavima ništa se ne odbacuje; umjesto toga, sve je ispolirano do savršenstva.

Zona bez plastike

U svijetu koji se guši u plastici, čvrsto stojimo u svojoj odluci da uklonimo njezinu upotrebu. HSTec Staklarski Sustavi se ponosno deklariraju kao zona sa smanjenim udjelom plastike. Svjesnim izbjegavanjem plastike u našim procesima i proizvodima pridonosimo smanjenju onečišćenja plastikom, dajući prioritet zdravlju našeg planeta.

Budućnost

Vječni strojevi

Kada ulažete u HSTec Staklarske Sustave, ulažete u održivost. Naši su strojevi napravljeni da traju, utjelovljujući koncept izdržljivosti i dugovječnosti. Izradom robusnih, visokokvalitetnih strojeva minimiziramo potrebu za zamjenama, smanjujući ukupnu potrošnju resursa i otpad.

Pridružite nam se u izgradnji održive budućnosti

Pozivamo vas da nam se pridružite u stvaranju promjene na našem planetu. Odaberite HSTec Staklarske Sustave za proizvode koji utjelovljuju kvalitetu, dugovječnost i odgovornost prema okolišu. Stvorimo zajedno put ka održivoj budućnosti.